top of page

Csokonaisok látogatása - Kirándult az 5. osztály

Kisiskolás csoportot fogadtunk Lekvárdánkban pénteken. Rövid képes és szöveges beszámolójuk a napról itt olvasható. Reméljük, még találkozunk! :)




"Szeptember 26-án a reggeli csepergős időben érkeztünk meg Porrogra a Madarász család birtokára. A szívélyes fogadtatás után átsétáltunk a család gyümölcsfeldolgozó üzemébe, ahol az ötödikes gyerekek egy remek előadás keretében ismerkedtek meg a lekvár és szörp készítés modern, ám a természetes ízeket, aromákat megtartó módszerével és gépeivel.

Az üzem egy remekül felszerelt családi gazdaság egyik eleme, amely modern gépekkel adalékok és tartósítószerek nélkül készít ízletes lekvárokat, gyümölcskenyeret és szörpöket. A technológiai ismertető után a tanulók megkóstolhatták a sokféle lekvárt és szörpöt.

Az egy órás látogatás után, már a nyiladozó napsütésben sétáltunk át a gazdaság egyik gyümölcsültetvényére. Az ültetvény egyik részét a manapság már alig látható birsfás foglalta el. Másik részén egy modern fóliasátort és a benne lévő málnaültetvényt néztük meg. Az őszi idő ellenére édes málnát csemegézhettünk. Majd megnéztük a fiatal, 6 éves dió ültetvényt is. Az ültetvények mind modern öntöző rendszerrel vannak felszerelve.

A sok újdonságtól már kissé megfáradva tértünk vissza a család házához, ahol Erik és Milu ( Milán) a Madarász ikrek nagymamája virslis reggelivel és szörpökkel kínálta az ötödikes lurkókat. Egy rövid játék a kutyával az udvaron és elbúcsúztunk a Madarász családtól, akik fantasztikus délelőttel ajándékoztak meg bennünket. Reméljük még visszatérünk ebbe a barátságos kis faluba, Porrogra!

Köszönjük a Madarász családnak!"



18 megtekintés
bottom of page